FÖREDRAG

sthlm5706
Bilden är tagen under Allerdagarna 2014 på Rival i Stockholm

 

1. Trendföreläsning -
Bli en Maker – ta själv makten över produktion & information

-En 3-d printad biff och en syrsa till kaffet tack! Och tagga mig gärna på ert Instagramkonto när du ändå är på väg!

Att världen är mer informationsrik än någonsin vet vi. Vi bombarderas med länkar, emails, youtube-klipp varje dag och vi tar idag in mer information på 7 månader än vad man för 100 år sedan gjorde under en hel livstid. Det är en svindlande siffra. Men vad gör vi med all information? Hur sållar vi i den? Hur machetar du ditt varumärke genom informationsdjungeln så att just din röst hörs?

Isabelle McAllister har jobbat med att skapa innehåll i 20 år- både för TV, tidningar, varumärken och genom egna kanaler i Sociala Medier. I hennes trendföreläsning får du en inblick i den nya kommunikationsvärlden där ”vanliga” människor är producenter, så kallade Makers: bloggare, Youtubers, instagrammare, webbutiksägare. Människor som skapar själva och genom relationer till sina kunder och följare skapar nya affärsmöjligheter. Extra intressant med den sk makerstrenden är att många makers är kvinnor. Kvinnor som är trötta på att lyssna på styrelsegubbar eller reklamare som berättar hur de ska se ut och vad de ska tycka om och i stället går sin egen väg och skapar själva!

Under föreläsningen ger Isabelle konkreta tips på hur företag kan nå till sina likasinnade för att skapa tillsammans. Hur fyller man sitt Instagramkonto med relevant information? Hur hittar man Makers att samarbeta med och hur hittar de er? Det gäller att skapa ett mer nischat innehåll på flera olika plattformar samtidigt istället för att tänka stort och brett. Isabelle varvar tipsen med spaningar och trender som hon ser runt om i världen samt galna spekulationer om hur framtiden kan bli: printa ut en Ikea möbel eller kanske reklambiff till kaffet? Egentligen kan vi göra mycket som vi redan har gjort bara att vi måste tänka om – hur vi når ut med våra idéer & på vilket sätt vi kommunicerar.

Keywords:
trender, omvärldsanalys, omvärldstrender, makers, 3-d skivare, nya medier, content marketing, innehållsbaserad varumärkesbyggande, kvinnor, diy, gör det själv, the maker movement, you tube, bloggare, Instagram, sociala medier

Workshop:
Hur kan just ditt företag tänka kreativt och få ut ert innehåll på ett intressant och roligt sätt. Boka Isabelle för en workshop och tillsammans så kan ni bena ut nya och roliga sätt att få ut ert budskap.

För att boka en föreläsning – hör av dig till
Tove Nerman på Promotor Media
E-post: info@promotormedia.se
Mobil: +46 (0)707 33 54 47

 

2. Kreativitetsföreläsning
- Sluta dissa dina idéer

En lösningsbaserad föreläsning om hur man bäst utnyttjar alla konstiga saker som poppar upp i sitt huvud och kanske framförallt –  hur man vågar göra något med dem! Isabelle McAllister är en kreativ idéspruta besatt av att förvekliga sina drömmar. Som 19 åring startade Isabelle sitt första företag i Belgien och via utställningar i Tokyo, programledarjobb i Sverige och utomlands, designuppdrag och föreläsningar är Isabelle idag, nästan 20 år senare, en fullfjädrad inspiratör. Vi känner kanske bäst igen henne från TV-program som Fixa Rummet, Sommartorpet  och Äntligen hemma och allt som oftast med en en hammare och färgpyts i näven. Med personlighet och smittande  engagemang tar Isabelle med lyssnarna på en färgstark resa späckad humor och handfasta tips. Tips på hur just du ska älska dina egna idéer och (pardon my french) skita lite i normen. Välkomna!
3. Inredningsföreläsning
Hur bygger man ett hem & hur får man ihop alla familjemedlemmars önskemål när man inreder och bygger om? Isabelle ger sina smartaste och bästa tips som hon lärt sig efter 20 år i branschen. Trender, smarta lösningar, återbruk och färgtips får plats i föreläsningen. Den går också att vinkla mer mot barnrum, familjen eller inredning i allmänhet.

Exempel på andra föredrag  Isabelle har gjort & gör:

För det kvinnliga supernätverket 4Good har hon snackat flera gånger på teman som “Dreaming to doing”, “Free your mind” och “Express Yourself” som deras temakvällar har hetat. Då har det handlat om att våga ta det där steget- att förverkliga sina drömmar och utnyttja sin kreativitet till max. Men framförallt att våga.

Det har också varit ett grundläggande tema när Isabelle stod på scenen inför ett fullsatt Cirkus med Kvinnor i Tiden/Confex. En fullspäckad dag med flera olika föreläsare som hoppas på att inspirera och motivera. Vi var också i Malmö och Göteborg och med mig på scen var bla. Jan Eliasson, Per Moberg och Mark Levengood.

Jag har också föreläst om föräldrar/mammarollen på Bonniers event Mammabikten. Jag har turnerat med Länsförsäkringar runt om i VästerNorrland och inredningskedjan Village- runt om i Sverige – då har jag pratat inredning och trender. Jag har modererat på ett event om Estlands Möbelexport för Estonia Enterprise på Stockholms Furniture Fair och hållit i galor och mässprogram.

Moderådets årliga seminarium och på Formexmässan så har Isabelle föreläst om butikskommunikation och butiksinredning. När Ikea öppnade sitt nya varuhus i Helsingborg 2010 så blev det föreläsningar om barnrumsinredning. Och För DAB Dental så handlade det om framtidens tandläkarklinik – alltså nya sätt att inreda sin praktik.Åland turistnäring samt medlemmar har förhoppningsvis inspirerats till att tänka i nya banor vad det gäller att inreda och marknadsföra sina stugor och mindre hotell.

Olika Bomässor runt om i Sverige på små turnéer tillsammans med Hem & Villa, Nolia, Compass, Formex, Pr&Media, Uppsalahem med flera. På mässorna så föreläser Isabelle gärna för mässbesökarna om inredning men även haft inredningsrådgivning för enskilda privatpersoner. Ibland har det också varit workshops – tapetsera, prova på verktyg eller snickra med barn.

 

Hör gärna av dig!
isabelle at isabelle.se om du vill bolla idéer eller vill veta mer om mina föreläsningar och mässdeltagande.

 

På scen i bröllopsklänning  inför fullsatt Rival. 4Good- mars 2012.